Vulnerabilitate-stres la copiii cu diabet zaharat (studiu)

Daca esti parinte de copil ”dulce”, implica-te si completeaza chestionarul de mai jos. Participa la studiul nostru pentru ca împreună să determinăm factorii stresori din viața copilului dvs cu rol în influențarea sau gestionarea diabetului. Încercăm totodată să descoperim mecanismele adecvate de coping pozitiv pentru minimalizarea vulnerabilității psihologice și îmbunătățirea calității vieții pe termen lung.

Cercetările din ultimii ani au condus la concluzia că stresul, chiar dacă nu este unicul determinant al declanșării bolii cronice, precum diabetul, este un factor important în conducerea către boală. Din perspectiva vulnerabilității, factorii genetici, predispozanți, cei de mediu și educație sau răspunsul particular la stres și modalitățile de coping influențează major modul în care este gestionat diabetul, iar mai apoi cum este percepută, acceptată și integrată boala în stilul de viață al copilului cu diabet zaharat. Stresul asociat unei boli cronice, in special la vârstă fragedă produce modificări în sistemul de valori personale ale copilului, dar se reflectă și asupra calității vieții acestuia.” (articol ”Vulnerabilitate-stres la copiii cu diabet zaharat”, Journal of Psychology, nr 62, Chișinău, 2021)

Dacă aveți un copil cu diabet zaharat tip 1, completați formularul din linkul de mai jos, participați la studiul nostru ”Vulnerabilitate-stres la copiii cu diabet zaharat” iar noi vom lua legătura cu voi:

https://forms.gle/KKAMuWyrB2W54vKa8

CONTRIBUIE!