Terapie prin Stimulare Cognitiva

Terapia prin stimulare cognitiva (CST) este o terapie dedicată persoanelor care se confruntă cu dificultăți ale memoriei, în special.
Programul implică participanți cu demență ușoara până la moderată și are ca scop îmbunătățirea abilităților cognitive și a calității vieții pentru aceste persoane, menținerea sau creșterea nivelului lor de funcționare fizică, mentală, socială și emoțională. Programul se adresează de asemenea, oricărei persoane care dorește să-și îmbunătățească performanțele cognitive.

În mod obisnuit, ședințele rulează de două ori pe săptămână cu durata de o oră și urmează un format structurat. Sesiunile de CST sunt structurate în același mod de fiecare dată, dar focalizarea subiectului se schimbă în fiecare sesiune. Se recomandă un numar minim de 20 de sesiuni.

Fiecare sesiune este unică și constă în activități tematice și este proiectată ca un stimulator mental.

Dacă alegeți să luați parte la acest program, va trebui să vă întâlniți cu specialistul nostru, pentru o evaluare prealabilă.

Obiectivele programului sunt reflectate în:
– optimizarea memoriei;
– modificări pozitive ale stărilor emoționale;
– un sentiment de control asupra vieții și de gestionare non-farmacologică a disconfortului;
– promovarea și stimularea interesului chiar și atunci când alte abordări sunt ineficiente;
– promovarea structurii ritmice și de mișcare sau de vorbire fluentă continuă ca adjuvant al reabilitării;
– oportunități de a interacționa social cu alții.

Studiile au arătat că terapia prin stimulare cognitiva (CST), s-a dovedit a fi la fel de eficientă ca unele dintre medicamentele utilizate pentru simptome ale deteriorării cognitive sau dificultăților de memorie. Grupul este și un mediu de susținere în cazul în care membrii grupului folosesc încrederea pentru a se sprijini reciproc.

Pentru că CST are ca scop stimularea diferitelor părți ale creierului, muzica este folosită în stimularea senzorială și intelectuală la începutul și la sfârșitul fiecărei sesiuni. Aceasta contribuie la menținerea calității vieții unei persoane sau chiar de a o îmbunătăți.
CST este bazată pe dovezi de tratament non-medicament pentru simptomele cognitive de demență.

Oamenii care au participat anterior la grup CST au raportat că a fost pentru ei o experiența interesanta si ca i-a ajutat foarte mult.

Pentru a afla cum să obțineți o inscriere în programul actual, vă rugăm să ne contactați direct la:
0728 415 523 sau prin intermediului paginii de contact a siteului: www.psyconsultancy.ro