Avize psihologice

Evaluare psihologica in contextul muncii (periodica, la angajare, la schimbarea functiei, in cazul abaterilor disciplinare, reintoarcerea din concediu maternal, profesiuni cu grad ridicat de risc, profesii cu impact social public, profesii desfasurate in conditii extreme)
• Avize psihologice pentru ocuparea posturilor, pentru mentinerea in functie sau schimbarea din functie, la reluarea activitatii dupa concediu maternal, la cererea expresa a angajatorului sau a medicului de medicina a Muncii. Avizul atesta existenta caracteristicilor aptitudinale, aspirationale si de personalitate necesare ocuparii unui anumit post.

* * *

Testarea si evaluarea aptitudinala, psihologica/psihodiagnostica complexa in domeniul transporturilor (examinarea psihologica a candidatilor pentru scolarizare auto, in vederea dobandirii permisului de conducere, categoriile A, B)
• Avize psihologice pentru fişa auto (fişa medicală pentru şcoala de şoferi, fişa permis auto – categ B, schimbare permis auto şi fişa medicală periodică pentru şoferi).
Nota: Pentru transportul rutier examenul psihologic este obligatoriu anual. Se acorda reduceri substantiale la un numar considerabil de elevi sau grupurilor. Examenul psihologic pentru scoala de soferi presupune in principal, aplicarea unor teste psihologice creion-hartie (atentie concentrata, atentie distributiva, memorie topografica, echilibru emotional, rezistenta la stres) si a unor probe de reactivitate, care masoara vigilenta, timpul de reactie, coordonarea oculomotorie, eficienta perceptiva, etc.

* * *

Avize psihologice pentru obtinerea permisului port-arma neletala. Evaluarea si avizarea se va face doar de catre psihologi atestati si autorizati si atestati in specialitatea Psihologie Aplicata in Domeniul Securitatii Nationale. Reexaminarea se poate efectua o singura data, la un interval de timp de minim 15 zile si maxim 30 zile de la data primei evaluari psihologice. Prin obtinerea acestui aviz posesorii armelor vor face dovada eligibilitatii dreptului de posesie si/sau folosinta a armei neletale la nevoie, cf. Legii.
• Evaluare psihologica pentru personal de paza, securitate, port-arma (evaluarea personalitatii, stabilitatii emotionale, aptitudinilor)

demarcatie