Plansul lui Nietzsche

Nietzsche, Freud si Lou Salomé, muza capricioasa a lui Nietzsche, sunt eroii unui roman indraznet, impletind adevarul istoric si fictiunea in atmosfera Vienei la sfarsitul secolului XiX-lea. Mentorul lui Freud, reputatul medic Josef Breuer, unul dintre cei mai invidiati oameni din Viena, se afla pe culmile disperarii.
Chinuit de cosmaruri si de insomnie, obsedat de Anna O., o fosta pacienta, Breuer primeste cu bucurie provocarea de a-l trata pe Friedrich Nietzsche, prietenul seducatoarei Lou-Andreas Salome.
Dar pacientul, un filosof inca necunoscut la vremea aceea, este prea mandru si prea mizantrop sa accepte o consultatie, iar Breuer, secondat de Sigmund Freud, va recurge la un siretlic: il va ruga pe Nietzsche sa ii fie mentor si sa-l ajute sa-si depaseasca nefericirile „omenesti, prea omenesti” care il comsuma.
Antrenati intr-o paradoxala si mereu reversibila relatie medic-pacient, cei doi vor descoperi intr-un travaliu al descoperirilor, odata cu obsesiile si angoasele ce ii macina, legatura dintre bolile trupului si cele ale mintii.