K-Pax

După ce susţine că este un extraterestru venit pe Pământ de pe planeta „K-PAX”, aflată la 1.000 de ani-lumină distanţă în constelaţia Lyra, prot (Kevin Spacey) este internat în Institutul de Psihiatrie din Manhattan. Acolo, doctorul psihiatru Mark Powell (Jeff Bridges) încearcă să-l vindece de aceste aparente delirări ale acestuia.
Cu toate acestea, Prot este de neclintit în convingerile sale şi capacităţii de-a oferi răspunsuri convingătoare la întrebările referitoare la el însuşi, la K-PAX şi civilizaţia sa. Doctorul Powell îl prezintă unui grup de astrofizicieni faţă de care Prot prezintă un nivel de cunoştinţe care-i lasă fără cuvinte pe toţi cei de faţă. Prot exercită un control total faţă de ceilalţi pacienţi de la institut, fiecare dintre ei crezând ceea ce le spune şi că el, într-adevăr, provine de pe acea planetă îndepărtată.
Prot, care susţine că a venit pe Pământ prin mijloace de călătorie-prin-lumină, le explică faptul că poate lua cu el o singură persoană atunci când se întoarce instantaneu. După aceea, marea majoritate a pacienţilor de la institut cer să fie duşi pe K-PAX. Când află că mulţi dintre pacienţii lui doresc să părăsească Pământul în data de 27 iulie, doctorul Powell îl ia la întrebări pe Prot, iar acesta îi răspunde că este o dată prestabilită. Cu toate acestea, Powell consideră că această dată reprezintă un moment crucial în viaţa lui Prot, atunci când, probabil, a suferit o traumă psihologică severă. Powell hotărăşte apoi să-l supună pe Prot unui experiment de hipnoză regresivă. Banuielile doctorului se adeveresc, iar la data preconizata cade in catatonie.