Brain Awareness Week 2018: Despre sănătatea creierului

Workshop-ul ‘Despre sănătatea creierului’, organizat sub egida Federației Europene a Asociațiilor de Neurologie (EFNA), având coorganizator Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative (APAN România), va avea loc în contextul Săptămânii Internaționale de Conștientizare a Creierului (Brain Awareness Week 2018).
Evenimentul va face o scurtă trecere în revistă a ceea ce reprezintă neuroștiința, cu detalii despre rezerva cognitivă, importanța somnului și nutriției pentru o bună funcționare a creierului. Vom  aprofunda conceptul de medicină personalizată și ce anume se poate aplica în afecțiunile neurologice. Neurorecuperarea este un alt subiect de actualitate, vor fi prezentate câteva soluții de brain digital health prezente și în România în acest domeniu, precum și informații utile despre recuperarea post AVC.

 Săptămâna Internațională de Conștientizare a Creierului (Brain Awareness Week) este o campanie desfășurată la nivel global având ca obiectiv creșterea gradului de conștientizare a progresului și beneficiilor cercetării la nivelul creierului.  

Scopul acestui workshop este de dezvoltare personală a reprezentanților asociațiilor de pacienți din domeniul neurologiei din România, pusă în folosul organizației și implicit a pacientului pe care aceștia îl reprezintă.